ROBOT HABERLERİ - ALPHABET'İN MİNERAL MOONSHOT, ÇİFTÇİLERE ROBOTİK BİTKİ ARABALARI KONUSUNDA YARDIM ETMEK İSTİYOR


Teknoloji, daha sürdürülebilir çiftçilik uygulamalarına yol açabilir.


2018'de Alphabet'in X laboratuvarı, çiftçiliği iyileştirmek için yapay zekayı nasıl kullanabileceğini keşfetme sürecinde olduğunu söyledi. Pazartesi günü X, "Hesaplamalı Tarım" projesine Mineral adını verdiğini duyurdu. Mineral ekibi son birkaç yılını "yapay zeka, simülasyon, sensörler, robotik ve daha fazlasındaki gelişmelere dayalı bir dizi yazılım ve donanım prototipi geliştirmek ve test etmek" için harcadı.

 

Projeden çıkan araçlardan biri robotik bitki arabasıdır. Güneş panellerinden güç alan makine, bir çiftçinin tarlasına doğru ilerliyor ve yol boyunca geçtiği her bitkiyi bir dizi kamera ve sensörle inceliyor. Mineral, uydu, hava durumu ve toprak verileriyle bağlantılı olarak, buggy ve yapay zeka yazılımının kalıpları belirleyebileceğini ve çiftçilere mahsulleri hakkında fikir verebileceğini söylüyor.

 

Teknolojinin temel vaatlerinden biri, çiftçilere ayrı ayrı bitkilerde sorun gidermede yardımcı olabilmesidir. Böylelikle, yalnızca bir avuç böcek ilacı veya başka bir bakıma ihtiyaç duyarsa, yetiştiriciler paradan tasarruf edebilir ve çevre üzerindeki etkilerini azaltabilir.



Mineral'in web sitesinde işaret ettiği gibi, çiftçiliği daha sürdürülebilir ve üretken hale getirmeye acil bir ihtiyaç var. Ekip, web sitesinde, " Gezegenin artan nüfusunu beslemek için, küresel tarımın önümüzdeki 50 yıl içinde, iklim değişikliğinin mahsullerimizi daha az verimli hale getirdiği bir zamanda, önceki 10.000'den daha fazla gıda üretmesi gerekecek. " diyor. Doğa çeşitlilik üzerinde büyür, ancak çiftçiliğin ekonomisi çiftçileri monokültür yetiştirmeye teşvik eder. Bu da mahsullerini zararlılara ve hastalıklara karşı savunmasız hale getirir. Ayrıca çiftliklerinin bağlı olduğu toprağa ve çevresindeki ekosisteme de zararlıdır. Bunlar Mineral'in ele almak istediği şeylerdir.

 

Mineral'den daha fazla haber almamız birkaç yıl daha alabilir. Bu arada ekip, ABD, Kanada, Arjantin ve Güney Afrika'daki yenilikçi bitki yetiştiricileriyle çalıştığını söylüyor. Aynı zamanda misyonu için birlikte çalışacak daha fazla şirket, kuruluş ve hükümet bulma sürecinde. Ekip, "Birlikte daha sürdürülebilir, dayanıklı ve üretken bir gıda sistemi inşa etmek için doğanın karmaşıklığını ve çeşitliliğini kucaklayacağız" dedi.


Kaynak: engadget.com

Paylaş

Benzer Yayın

ROBOT HABERLERİ - ALPHABET'İN MİNERAL MOONSHOT, ÇİFTÇİLERE ROBOTİK BİTKİ ARABALARI KONUSUNDA YARDIM ETMEK İSTİYOR
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

Benzer Yayınlar