Türk Hava Yolları THY Online Sınav, Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı

Türk Hava Yolları THY Online Sınav, Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı



Ülkemizin köklü ve dışarıya açılan kurumlarından olan Türk Hava Yollarında çalışmak herkesin isteğidir. Gerek sunduğu çalışma ortamı gerekse sosyal olanaklar Türk Hava Yolları iş ilanlarına olan ilgiyi son derece arttırmaktadır. THY take-off Programı (İnsan Kaynakları, Pazarlama ve Satış, Satınalma, Planlama, Operasyon, Yatırım ve Teknoloji, Bilgi Teknolojileri, Kargo Departmanları), THY cyber take-off programı, Tecrübeli - tecrübesiz Ar-Ge Mühendisi ve Kabin Memurluğu gibi ilanlar ile yıl boyunca sınav ile memur alımı yapmaktadır. Her açılan ilana binlerce kişi başvurmakta ancak bunların içinden kısıtlı sayıda aday mülakatlara kadar kalmaya hak kazanabilmektedir.
Türk Hava Yolları(THY) ve THY Teknik A.Ş (Turkish Technic)'nin işe alım sürecini Mental HR firması ve THY İnsan kaynakları ortak bir şekilde yürütmektedir. İlk etapta hemen hemen başvuran tüm adaylar Online Genel Yetenek testinden geçirilir. Bu aşama her ilan için geçerli olmayıp başvuru sayısının çok yüksek olacağı toplu işe alımlarda olmaktadır. Bu aşamada adaylara Flowq üzerinden online bir genel yetenek sınavı tanımlanır. Sınav Flowq üzerinden kamera ve mikrofon açık olarak denetlenir. Sınav 40 sorudan oluşmaktadır ve toplamda 40 dk sürmektedir. Sınavda karşılaşabileceğiniz soru türleri ise tamamen mantık sorularından oluşuyor. ALES düzeyinin biraz altında daha basit Sözel ve Sayısal mantık soruları yer alıyor. Sözel mantıkta verilen cümlenin karşılık gelebileceği ifade, çıkarılabilecek anlam tarzında çok zorlayıcı olmayan sorular mevcut. Ayrıca ALES sınavlarındaki çıkarım yapmamızı gerektiren sözel mantık soruları da yer alıyor. Sayısal mantık kısmında ise genellikle problemler, grafik ve tablo yorumlama soruları, örüntü tamamlama(boşluğa gelecek sayı vb.) ve verilen şeklin döndürme sonrasındaki halini soran sorular yer almaktadır. Bu sorulardan bazıları yazılı sınavda da çıkacağından soruları iyi incelemenizde fayda vardır. 


Online sınav sürecin en rahat kısmıdır. Online sınavı geçtiğiniz taktirde Genel yetenek ve İngilizce testi için sınav daveti alırsınız. THY'nin ve THY Teknik A.Ş (Turkish Technic)'nin bazı işe alımlarında online sınav aşaması olmadan direk yazılı sınav aşamasından da başlayabilirsiniz. Bu tamamen THY insan kaynaklarının süreci nasıl yürüteceğine bağlıdır. Sınavlar Mental HR tarafından İstanbul Üniversitesinde yapılır. Sınavın içeriğine gelecek olursak 50 Genel Yetenek 50 İngilizce sorusundan oluşan bir sınava gireceksiniz. Bu sınavda yanlışlar doğruları götüreceğinden dikkatli olmak lazım. Ayrıca sınavda İngilizce barajı bulunuyor. Yani hiç İngilizce çözmeden genel yetenek sorularından 50 net yapsanız bile bir sonraki aşamaya geçemezsiniz. Bu nedenle hem genel yetenek hem de İngilizce testini çözmelisiniz ancak emin olmadınız soruları işaretlememenizde fayda var. Genel yetenek sınavı ALES ile aynı düzeyde bir sınavdır. Sayısal ve sözel mantık sorularının yer aldığı mantık sınavında sayısal kısımdaki sorular problemler, tablo ve grafik soruları, şekil döndürme ve örüntü tamamlama(boşluğa gelecek sayı, bir sonraki şekil vb.) şeklindedir. Sözel sorular ise sözel mantık,cümlede ve paragrafta anlam şeklinde yer alıyor. Online sınavdan biraz daha zor sorular soruluyor. Soruların bir kısmı da online sınavda karşılaştığınız sorular oluyor.

İngilizce sınavı YDS sınavı ile aynı formatta ve zorlukta bir sınav oluyor. Kelime, gramer, cümle tamamlama, paragraf soruları, TR-ING ve ING-TR çeviri, diyalog tamamlama ve anlatımı bozan cümleyi bulma gibi kısımlardan oluyor. Benim girdiğin sınavda sorular çok zorlayıcı değildi ve İngilizce kelimeler orta düzeydeydi. Eksik gördüğünüz ve açıklamamı istediğiniz kısımları yorumlarda belirtebilirsiniz. Şimdiden herkese başarılar !

Paylaş

Benzer Yayın

Türk Hava Yolları THY Online Sınav, Genel Yetenek ve İngilizce Sınavı
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

1 yorum:

yorum
avatar
16 Nisan 2019 15:15

Merhaba fiziki sınavda 50-50 soru için kaçar dakika veriliyor?

Cevapla

Benzer Yayınlar