Okumanız Gereken Güncel Yazılım Geliştirme ve Teknoloji Blog Siteleri Listesi

Okumanız Gereken Güncel Yazılım Geliştirme ve Teknoloji Blog Siteleri Listesi

Her geçen gün yeni teknolojiler ortaya çıktığı için tüm teknolojik güncellemelere ayak uydurmak zorlaşıyor. Güncel Yazılım ve Teknoloji blogları, son yeniliklere ayak uydurmak, diğer geliştiricilerle iletişim kurmak ve yazılım geliştirmenin hakkında fikir sahibi olmak için değerli kaynaklardır. Günümüzde yazılım geliştirme ve teknoloji hakkında blog sitesi bulunmaktadır. Ancak bu blogların tamamı güncel değil. Bazı bloglar her gün ve her saat güncellemeleri yayınlarken, bazı bloglar sadece büyük yeniliklere odaklanır. Yalnızca güvenilir bilgiler sağlayan kaliteli blogları izleyebilmeniz önemlidir.
Blogger olmak için araştırma içinde olan yeni bloggerlar ve becerilerini daha da geliştirmeye çalışan profesyonel geliştiriciler için güncel yazılım geliştirme ve teknoloji blog siteleri listesi hazırladım.
(Bu liste yerli ve yabancı yazılım geliştirme ve teknoloji bloglarını içermektedir.)

1. CodeBetter

CodeBetter blogunun ana hedefi geliştiricilere yazılım geliştirme içindeki araçların, metodolojilerin ve uygulamaların tanıtılmasıdır. Görüntülenmeyi artırmak için blogu rastgele içeriklerle doldurmak yerine gerçekte alakalı olan teknik içeriğe odaklanıyor. CodeBetter'i diğer bloglardan farklı kılan şey,
işe yaramayan şeyler hakkında yazmaktan ve onları eleştirmekten kaçınmasıdır. Yani sizin için hangi içeriğin yararlı olduğuna ve zamanınızı harcamanıza değecek içeriklere yönlendirilmenizi sağlıyor. Blog yazarların tamamen kişisel deneyimlerine ve bilgilerine dayanarak yazdıkları bilgiler kesinlikle güvenilebilir. Bu blogda çok sayıda kod örneği ve yenilikçi teknikler bulabilirsiniz. Microsoft teknolojilerine, özellikle .Net tabanlı dillere, Sql Server, Sharepoint, BizTalk, sunucu platformlarına ve diğer yazılımlara odaklanan geliştiriciler için mükemmel içerikler sunmaktadır.

2. A List Apart

Yazılım geliştiriciler için başarılı bir blog olan A List Apart, 1997 yılında bir e-posta listesi olarak başladı. Web sitesi 1998'den beri çalışıyor! L. Jeffrey Zeldman tarafından kuruldu ve Senongo Akpem, Rachel Andrew, Cennydd Bowles, Anthony Colangelo, Lyza Danger Gardner, Debra Gelman ve Matt Griffin gibi birçok yazar katkıda bulunuyor. Blog, web içeriğinin tasarımı, geliştirilmesi ve anlamı yani web standartları ve en iyi uygulamalar hakkında her türlü konuyu kapsar. Bir List Apart, diğer yazarları, geliştiricileri, stratejistleri, tasarımcıları ve uzmanları ilginç düşünceleri olduğu sürece yayınlarını geliştiriciler ile paylaşmak için  kendi bloglarında yayınlamalarına olanak sağlıyor.

3. KubraCosar Blog

Benim blogumu duydun, değil mi? Bir yazılım mühendisi ve bilgisayar mühendisi olarak sizlere yazılım ve teknoloji sektördeki yenilikleri anlatmak, programlama dilleri ve kodlama hakkında bilgi vermek, hakkında fazla Türkçe kaynak bulunmayan yazılım ve teknoloji konuları ile ilgili bir Türkçe kaynak oluşturmak amacıyla bu blogu açtım. Aldığım güzel geri dönüşler ve destekler blogu geliştirme isteğimi arttırdı. Yazılım ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri, programlama dilleri derslerini ve  kodları blogumdan paylaşmaya devam edeceğim. Yeni yayınlar için takip etmeyi unutmayın!

4. BlogHocam

BlogHocam isimli blog sayfası, blog yazmaya yeni başlayanlar için mükemmel bir kaynak. Blog yazmaya başlayacak ama bir türlü karar veremeyenlerin kesinlikle incelemesi gereken bloglar arasında ilk sırada gelmektedir. Bu blog ayrıca yazılım ve teknoloji alanındaki gelişmelerden de kullanıcıları haberdar etmektedir. Ayrıca misafir blogculuk yaparak daha fazla kitleye ulaşmanıza da olanak sağlıyor.  

5. David Walsh Blog

David Walsh’un blogunda CSS, jQuery, JavaScript, PHP, MySQL ve daha pek çok şey hakkında olağanüstü makaleler keşfedebilirsiniz. David Walsh, Mozilla’nın kıdemli web mühendisi ve MooTools Javascript Framework'ün merkez tasarımcısıdır. David Walsh'un blogu yeni blog yazarları için çok iyi bir örnek olabilir. Konu sıkıntısı çeken yeni bloggerlar bu blogda popüler yazılım konularına erişebilir.


Paylaş

Benzer Yayın

Okumanız Gereken Güncel Yazılım Geliştirme ve Teknoloji Blog Siteleri Listesi
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

Benzer Yayınlar