Yandex Toloka ile İnternetten Para Kazanma

Yandex Toloka ile İnternetten Para Kazanma
İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile günümüzde birçok iş İnternet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Buna paralel olarak Internet ortamındaki veri akış hızı da giderek artıyor. Google, Yandex, Bing vb. gibi arama motorları da daha iyi hizmet sunabilmek için elde ettikleri bu verileri kullanarak hizmetlerini kaliteli hale getirmeye çalışıyor. Yandex Toloka da bu mantık ile ortaya çıkmış bir online iş alanıdır. Şimdilerle eskisi kadar kazanç sağlamasa da öğrenciler ve online çalışmak isteyen kişiler için hala çok büyük bir iş kapısıdır. Ödemeler dolar üzerinden yapıldığı için çok çalışarak iyi bir ek gelir elde etmeniz mümkün.

Toloka'ya nasıl kayıt olunur?

Mevcut bir Yandex hesabınız yani Yandex Passport'unuz varsa bunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer daha önce herhangi bir Yandex hesabı oluşturmadıysanız burayı tıklayarak Yandex hesabınızı oluşturarak Toloka sistemine giriş yapabilirsiniz. Yukarıdaki linke tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir kayıt formu açılacaktır.
Yandex Toloka ile İnternetten Para Kazanma



Yandex Toloka Nasıl Kullanılır?

Toloka sistemine giriş yaptığınızda karşınıza Görevler, Yapılıyor, Profilim, İletiler ve Forum olmak üzere 5 menü sunuluyor. Ayrıca ekranın sağ üst köşesinde kazandığınız para miktarı gösteriliyor. Para kısmında yeşil ile gösterilenler kazandığınız paralar gri ile gösterilen ise onay gerektiren görevlerden kazandığınız miktarı göstermektedir. Onay gerektiren göreve verdiğiniz cevaplar incelendikten sonra kazandığınız para yeşil ile gösterilen miktara eklenir.
Görev yaparak para kazanmaya başlamadan önce ilk olarak profilinizi düzenlemenizi öneririm böylelikle daha fazla görev alma ihtimaliniz artar. Bu nedenle tanıtmaya Profilim sekmesinden başlayacağım. Profilim sekmesinde isminizin yanında yer alan puan sizin görevlerdeki başarınızı göstermektedir. Görevleri ne kadar doğru ve çok yaparsanız puanınız artar ve daha fazla görev alabilirsiniz. Profilim sekmesinde dikkat etmeniz gereken bir diğer kısım ise bildiğiniz dillerin yer aldığı "Diller" kısmıdır. Burada Türkçe ve Azerice mutlaka seçili olmalı bunun yanı sıra İngilizce dilininde seçili olmasında fayda var. Her görev her dilde tanımlanmıyor bundan dolayı ne kadar fazla dil seçerseniz faydanıza ancak unutmayın ki yanlış verdiğiniz cevaplar sistemdeki puanınızı düşürüyor. Az puan görev alamamanıza neden olabilir. Yine Profilim sekmesinde yer alan Paralaım kısmından ne kadar para kazandığınızı görebilirsiniz. Para çekme işlemleri için Türkiye'de Paypal kullanmanız mümkün olmadığı için Papara hesabı kullanmanızı öneririm. Para çekim işleminde kullanılan cüzdanlar belli bir komisyon ücreti alır Toloka'nın sunduğu cüzdan seçeneklerinde en az kesintiyi toplam tutarın %1'i olacak şekilde Papara cüzdan sağlamaktadır. Diğer cüzdanlar hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Toloka hesabınızda en az 1$ olması durumunda Papara hesabına para aktarabilirsiniz. Papara hesabınız yoksa ücretsiz olan Papara hesabınızı açmanızı ve Toloka hesabınıza eklemenizi öneririm. Burada ek bir bilgi vermek gerekirse Toloka'dan Papara'ya aktarılmasını istediğiniz miktar 1 hafta - 1 ay içerisinde aktarılabilir. Bekleme süresinin uzunluğu belli değildir ama paranız mutlaka aktarılır.



Görevler sekmesinde şuan için aktif olarak yapabileceğiniz görevler yer alıyor. Bir görevden para kazanmaya başlayabilmek için öncelikle o göreve ait Eğitim Testini geçmeniz gerekiyor. Bu test tüm kullanıcılar için aynı soruları içeriyor ve test sonucu 100 üzerinden değerlendiriliyor. Görevleri yaparken görev talimatlarını dikkatlice okumalısınız. Bu talimatları okuyarak eğitim görevini yüksek bir başarı puanı le tamamlayabilirsiniz. Bir görevin Eğitim testini geçerseniz o görevden para kazanmaya başlarsınız. Bazen görev sayfasına görev gelmeyebiliyor bazen de az bir süre kalıyor. Bu nedenle sık sık görev listesini yenileyerek görevlere erişebilirsiniz.
Yarım bıraktığınız görevler Yapılıyor sekmesinde belli bir süre bekletilir. Bu süre içerisinde göreve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 
Görevler ve ödemeler hakkındaki soru ve görüşlerinizi de Forum kısmında Toloka Adminleri ve diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. 



Paylaş

Benzer Yayın

Yandex Toloka ile İnternetten Para Kazanma
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

Benzer Yayınlar