CAF Nedir? CAF Fransa'da kira yardımıyla ilgili yardımcı olacak bilgiler

CAF Nedir? CAF kira yardımıyla ilgili yardımcı olacak bilgiler
Erasmus için Fransa'yı kazandıysanız ve konaklama ücretleri konusunda finansal yardım almak istiyorsanız Fransız Hükümeti'nin öğrencilere kira yardımında bulunduğu CAF sistemi size yardımcı olacaktır. CAF'tan Fransa'da kira yardımı alarak Erasmus hibenizi daha güzel alanlarda değerlendirebilme şansı elde edebilirsiniz. Kira yardımı hem yurt hem de ev kiralarını kapsayabiliyor. 
CAF'ın Fransa'daki kira yardımına başvurabilmek için önce internet sitesinde yer alan formu dolduruyoruz. Öğrenciler için ayrı bir form bulunuyor. Formda gerekli alanları doldurduktan sonra başvuru formunun son halini yazdırıp istenilen belgelerle birlikte verilen adrese postalıyoruz. Daha sonra eğer ek belge istenmezse beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Bekleme süresi aylarıca sürebiliyor. Ancak geçmiş ayların da ödemelerini yaptıkları için paranızı toplu şekilde alabilirsiniz.



CAF'a Başvurabilmek için Gerekli Şartlar ve İstenilen Belgeler

CAF kira yardımına başvuru yapabilmeniz için oturma izninizi almış olmanız gerekiyor. Sizlere tavsiyem önce oturma izninizi bir an önce almanız ve bir an önce başvuruda bulunmanız. Çünkü Fransa'da bu tür işlemler çok uzun sürüyor ve eğer tek dönem için gidiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız. Gerekli bir diğer belge ise banka hesabı. Fransa bankalarında hesabınız olması gerekiyor. Bir diğer belge ise doğum belgesidir. Fransa'ya gelmeden nüfus müdürlüğünden mutlaka almalısınız. Ayrıca İngilizce veya Fransızca olmasına dikkat edin.Bunların dışında ev ya da yurt nerede kalacaksanız ona ait kontratın bir kopyası, kira ödeme belgesi ve evle ilgili bir fatura (telefon, internet, elektrik) isteniyor.. Son olarak sizden bir gelir belgesi talep ediyorlar ancak öğrenci olduğunuz için bu belgeyi ibraz etmenize gerek yok. Öğrenci olduğunuzu ve bu nedenle gelirinizin olmadığını belirtmelisiniz. Başvuru belgelerinizi gönderdikten sonra başvurunun kabul edilmesi uzun süre alabiliyor. Yara yurdun hesabına yatırılıyor para siz yurt parası ödemiyorsunuz ya da kalan kısmını ödüyorsunuz.

Ne kadar süre içerisinde geri dönüş yapılır?

Oturma izni 1-2 ay ve CAF da 2 ay gibi bir sürede sonuçlanıyor. Ama hiç belli olmuyor süreç uzun olabiliyor. Doğum belgesi dışındaki diğer belgelere oturma iznine de başvururken ihtiyaç duyuluyor. Oturma izni de OFII'den hallediliyor. Fransa'ya gitmeden önce oturum için Türkiye'de OFII sürecini başlatmış olmanız gerekiyor.


Paylaş

Benzer Yayın

CAF Nedir? CAF Fransa'da kira yardımıyla ilgili yardımcı olacak bilgiler
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

Benzer Yayınlar