Agile'ı Anlamak - Takım Çalışması için Çevik İlkeler

Agile'ı Anlamak - Takım Çalışması için Çevik İlkeler
Ekip çalışması, projeleri yönetmek için çok önemlidir. İyi ürünler yaratmak, müşteriler ve paydaşlar dahil olmak üzere proje ekibinin tüm üyeleri arasında işbirliği gerektirir. Çevik yaklaşımlar ekip oluşturma ve takım çalışmasını destekler ve kendi kendini yöneten kalkınma ekiplerine olan güveni vurgulamaktadır. Yetenekli, motive olmuş, birleştirilmiş ve güçlendirilmiş bir proje ekibi başarılı bir ekiptir.Tüm ilkeler takım çalışmasının hedefini desteklerken, 4, 5, 6, 8, 11 ve 12 numaralı ilkeler takımın güçlendirilmesini, verimliliğini ve mükemmeliyetini destekliyor.
4. İş adamları ve geliştiriciler, proje boyunca günlük olarak birlikte çalışmalıdır.
5. Motive bireyler etrafında projeler oluşturun. Onlara ihtiyaç duydukları ortamı ve desteği verin ve işi yapmaları için onlara güvenin.
6. Bir geliştirme ekibine bilgi aktarmanın en etkili ve etkili yöntemi yüz yüze iletişimdir.
8. Çevik süreçler sürdürülebilir kalkınmayı teşvik eder.
11. En iyi mimariler, gereksinimler ve tasarımlar kendi kendini organize eden ekiplerden ortaya çıkıyor.
12. Düzenli aralıklarla ekibi nasıl daha etkili hale geleceği düşünülmeli, ardından da davranışları buna göre ayarlanmalıdır.




Çevik yaklaşımlar sürdürülebilir kalkınmaya odaklanır. Bilgi çalışanları olarak beynimiz bir projeye getirdiğimiz değerdir. Sadece bencil nedenlerden dolayı, organizasyonlar onlar için çalışan taze, iyi dinlenmiş beyinler istemelidir. Yoğun çalışma süreleri yerine düzenli bir çalışma temposu sağlamak, ekip üyelerinin zihinlerini keskin ve kod kalitesinin yüksek olmasına yardımcı olur. İşte bu takım çalışması vizyonunu gerçeğe dönüştürmek için benimsenebilecek bazı uygulamalar şunlardır:
  • Çevik yaklaşımlar yetenekli, eğitimli ve motive edilmiş geliştirme ekibi üyelerine ihtiyaç duyar.
  • Görev için yeterli eğitim verilmelidir.
  • Kendi kendini organize eden geliştirme ekibinin ne yapacağına ve nasıl yapılacağına dair kararlarını destekleyin. Yöneticilerin ekibe ne yapmaları gerektiğini söylememelidir.
  • Proje ekibi üyelerini  birey olarak değil, ekip olarak sorumlu tutun.
  • Bilgileri hızlı ve verimli bir şekilde aktarmak için yüz yüze iletişim kullanın.
  • Gün boyunca spontane konuşmalar bilgi akışı, kavrama ve verimlilik oluşturur.
  • Yakın yerleştirilmiş takım arkadaşları daha net ve daha verimli bir iletişim ortamı oluşturur. Yerleşim mümkün değilse, e-posta yerine görüntülü sohbet kullanın.
  • Alınan dersler sürekli bir geri bildirim döngüsü içinde olmalıdır. Yansıma ve adaptasyon, ileriye dönük olarak daha yüksek verimlilik seviyeleri yaratarak her bir sprint sonunda geriye dönük değerlendirmeler yapılmalıdır. 
  • Sprint Retrospective, scrum ekibinin kendisini denetlemesi ve bir sonraki sprint sırasında iyileştirilecek iyileştirmeler için bir plan oluşturması için bir fırsattır. İlk Sprint Retrospective çoğu zaman en önemli olanıdır. Çünkü bu noktada, proje ekibi ilerleyen projenin geri kalanında fayda sağlamak için değişiklik yapma olanağına sahiptir.
Etkili takım çalışmasını destekleyen stratejiler:
  • Geliştirme ekibini aynı yere yerleştirin - buna collocation adı verilir.
  • İşbirliği için elverişli bir fiziksel ortamı bir araya getirin: beyaz tahtalar, renkli kalemler içeren bir takım odası ve fikirleri geliştirmek ve iletmek için diğer araçlar.
  • Proje ekibi üyelerinin fikirlerini konuşmak için teşvik edildiği bir ortam yaratın.
  • Mümkün olduğunca yüz yüze görüşün. Bir konuşma sorununuzu çözebilirse, e-posta göndermeyin.
  • Yöneticilerin geliştirme ekibi için sorunları çözmesi yerine sorunları çözmek için geliştirme ekibini teşvik edin.


Paylaş

Benzer Yayın

Agile'ı Anlamak - Takım Çalışması için Çevik İlkeler
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.

Benzer Yayınlar